Hvordan konserveres vin
Når vin gærer, omdannes sukker til alkohol og det meste af sukkeret forsvinder. Alkohol er i sig selv konserverende men ikke nok til at en vin uden konservering/og eller tilsætning af konserveringsstoffer, typisk sulfitter, så vil vinen meget hurtigt oxidere, mange har sikkert prøvet at være syd på og været ude hos private som laver vin til eget brug, som oftest har en vinen enorm alkolhol indhold, da man ikke kan kontrollere gæringstemperatur, hvilket giver et lavt vinsyreniveau og som inden for få måneder hurtigt oxiderer og bliver til eddike, dette er fordi vinen ikke konserveres. De fleste vine konserveres med tilsætning af svovldioxid også kaldet sulfitter. Hvis en vin ikke er lavet ordentligt “så at sige “jo flere sulfitter, skal der til at konservere vinen. Det er i EU tilladt at bruge optil 150-200 mg. per liter, for rødvine og for hvidvine og rosévine 200-250 mg. per liter hvilket ofte bruges i bulkvin. Bulkvin er masseproduceret most/vin, som fragtes med skib eller lastbil i store cisterner og aftappes af store negocianter/vinkøbmænd, vin med store mængder sulfitter, duftes og smages desværre i vinen, især lige når man åbner flasken kan svovlen fornemmes særligt udbredt i ”billig” hvidvin, da det kræver flere sulfitter at konservere hvidvin.