Kommer der sulfit i økologisk vin?

 

Det kort svar er ja. I økologisk vin er grænseværdierne for tilsætning af sulfitter ca. 30% lavere end konventionel vindyrkning. Alle vores økologiske vinproducenter bruger langt mindre sulfitter end loven tilskriver faktisk mere end 100% lavere! Dette kan kun lade sig gøre, når både syre og alkoholstyrke har et vist niveau og ikke mindst en stor opmærksomhed på renhed i hele produktionsfasen.Vores konventionelle producenter når heller ikke i nærheden af  de 150-200 for rødvine og 200-250 for hvidvine mg. som er tilladt per liter. Vi i DVINO hader duft og smag af svovl i vinen. Sulfitter eller svovl er i sig selv ikke farligt vi indtager faktisk en del svovl naturligt gennem vores daglige kost, som er nedbryder forskellige giftstoffer i vores lever. For meget er ikke godt.

Hvidvine er næsten altid tilsat en lille mængde svovl, da det bruges til at stoppe den alkoholiske gæring og undgå malolaktisk gæring ( læs evt. hvad er malolaktisk gæring) Der er også hvidvine, der gennemgår malolaktisk gæring og dem har vi også nogle af.