Beskrivelse
Region:
Toscana. Sant’ Antimo
Vinbeskrivelse:
Sant’ Antimo ligger et stenkast syd fra de berømte Montalcino og her har flere Brunello di Montalcino vinbønder investeret energi og kærlighed i vinmarker og det forstår man godt! Microklimaet ligner meget det man har i Montalcino, Populært er det blevet Brunello producenternes legeplads, hvor apellationen giver større frium til at bruge flere druesorter i vinen. Sant’ Antimo fra Canneta er lavet 60% på Sangiovese Grosso og 40% på Cabernet Sauvignon. Vinen er lagret minuim 12 måneder på små franske egefade. Smagen er tør, krydret, fyldig med moden frugt af skovbær. I eftersmagen fornemmes også en god portion ”terrior”og vanilie. Sant’ Antimo må betegnes som en såkaldt supertoskaner. Alkoholstyrken er 13.%.
Servering:
Vinen står sig godt til en stor rød grillet steak, godt med olivenolie og citronsaft på, salt og peber (Tuscan Style) – så bliver det ikke meget bedre!
Serverings temperatur ca. 18 grader. Kan med fordel dekanteres før servering.