Cantine Mucci
Regioinen. Abruzzo er en af italiens store vinregioner med ca. 2000 aftappere af vin. Rigionen er præget af storproduktion. Af de de ca. 2000 aftappere er der under 100 producenter tilbage, som selv dyrker vin og selv aftapper under eget navn. Cantine Mucci gør.
Start. Can=ne Mucci blev grundlagt i 1895 og det er nu 4. generation, der står for produk=onen. Nemlig: Aurelia Mucci og broderen Valentino
Begge er uddannede ønologer og har siden 1996 fået vinene op i kvalitet, så man nu, hvert eneste år får tildelt guld- og sølvmedaljer, og andre hæders beviser ved store internationale vinkonkurrencer. Cantine Mucci var med helt i front, da man begyndte at beskære og reducere kraftigt i høstudbydet for at få vine i topkvalitet. Eksempelvis kan montepulciano-druen give op til 20.000 kg. Udbyde per hektar. Mucci har ingen vine der overs=ger mere en 10.000 kg. Per hektar og =l deres dyreste/fineste vine vine er vi ned på ca. 7000 kg. Pr. hektar.
Senest har Montepulciano Santo Stefano fået guld ved Concours du Mondial i Bruxelles.
Vinmarker: Beliggende i Torino di Sangro i Abruzzo ca. 50 km. syd for byen Pescara.
Flere af vinmarkerne er mere end 40 år gamle og ligger min. 200 meter over havets overflade.
Vintyper: Der dyrkes Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Merlot.
Af de hvide druer dyrkes der: Trebbiano, Falanghina og Pecorino.