Vinhuset Funaro

Projektet Funaro begynder i 2003 da de 3 søskende: Tiziana, Clemente og Giacomo Funaro, beslutter at overtage familiens vinmarker. Indtil da producerede man kun druer til andre vinfirmaer og aftappere i området. Hvem kender ikke Duca di Salaparuta eller Tasca d’Almerita Regaleali? Disse berømte vinhuse var aftagere af Funaros fantastiske druemateriale.

I 2003 beslutter de tre søskende at producere og aftappe under eget navn. Det har været en sej og lang kamp, men i dag står der et top moderne vineri med nok nogle af Siciliens flotteste vine efter vor mening. I 2011 fik Funaro en guldmedalje ved Concours Du Mondial i Bruxelles for deres hvidvin Verdelicia, og salget af vin er støt stigende.

Efter overtagelsen i 2003 anstte man ikke bare en agronom, men hele 2 til at gennemgå jordbundsforhold i alle vinmarker med henblik på både at omlægge produktionen til økologi, men samtidig også tilplante med nye vinsorter. Blandt andet har man plantet den noget udsædvanlige Müller Thurgau, men også andre interessante druer, såsom Cattarato, Zibbibo og Perricone.

Mange af vinsorterne er endnu ikke anvendt i produktionen, men vi glæder os til at de kommer på markedet, og med den entusiasme Funaro ligger for dagen, så kan det kun blive godt.

Vigtigste vinsorter i Funaros produkion er: Nero D ́Avola, Syrah, Merlot, Inzolia, Grillo og Chardonnay.