Vinhuset Bennati
I slutningen af 1800 tallet begyndte Antonio Bennati (f. 1870) at producere og sælge vin i lokalområdet, der med hestevogn og læsset med de berømte store “fiaschetti “ kørte rundt i det kraftig bakkede terræn. Antonio blev også kaldt Toni Ricioto, den meget berømte og søde rødvin lavet på tørrede druer. Dengang var Amaronen endnu ikke opfundet. I 1920 grundlægger sønnen, Anibille, Bennati-firmaet, og køber nogle hektar vinmarker lidt nord for Cazzano di Tramigna, hvor virksomheden den dag i dag er beliggende.
Efter 2. Verdenskrig tog de unge sønner Eizio og Aldo fat, og der blev udvidet yderligere med marker og vintyper. I dag er det sønnerne af Aldo og Eizio (Giorgio & Paolo), der står bag Bennati, og der er sket betydelige fremskridt i både produktion og en total renovering af kældre.
Sjældent har jeg mødt så flittigt og hårdtarbejdende mennesker, som laver vin i dyb respekt for vinarven og traditioner. Bennati eksporterer en stor del af deres vin til stort set alle verdenshjørner. Vi er så priviligerede at have forhandlingen af deres vine i Danmark.